"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Монополізація українського АПК відлякує інвесторів - ЄБРР

Четвер, 17 березня 2011, 15:53

Розвиток українського агросектору по шляху монополізації відлякує інвесторів.

Вважає директор агробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку Жиль Меттеталь, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Єдине джерело, звідки можуть прийти інвестиції в сільське господарство України - це приватний сектор. Не держава і не міжнародні організації будуть інвестувати, а саме бізнес, інвестори з приватного сектору", - сказав він на міжнародному форумі "Агробізнес Україна-2011" Інституту Адама Сміта, який проходить в Києві 16-17 березня.

Меттеталь зазначив, що, враховуючи як розгортається в Україні боротьба навколо можливої ​​монополізації ринку, на місці приватного інвестора не став би зараз інвестувати в аграрну галузь цієї країни, а інвестував би, наприклад, до Бразилії, яка демонструє розвиток ринкових основ економіки.

Реклама:

"Міжнародні організації - ЄБРР, МВФ, Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація, будуть разом в один голос доносити думку про те, що реформи в Україні повинні бути орієнтовані на ринок, а не на монополію", - підкреслив директор агробізнесу ЄБРР.

За його словами, міжнародні організації адресували прем'єр-міністру спільне звернення, в якому рекомендують відмовитися від законопроекту про монополію експорту на ринку зерна, і будуть продовжувати відправляти такі листи до державних установ.

При цьому Меттеталь зазначив, що в Україні сьогодні працюють потужні компанії як міжнародного, так і національного рівня, і банк готовий підтримувати і тих, і інших, а також розвиток фермерських господарств.

ЄБРР раніше заявляв, що в 2010-2011 роках робить дуже великий акцент на підтримці розвитку агросектору Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: