Вкладників "Родоводу" віддадуть Укрексімбанку – ЗМІ

Четвер, 17 березня 2011, 09:59

Процес переведення пасивів проблемного Родовід Банку в державний Укрексімбанк почнеться не пізніше наступного тижня.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Там майже все готово, максимум наступного тижня почнуть переводити (депозити Родовід Банку) в "Укрексім", - сказав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, згідно із проектом Меморандуму про економічну та фінансову політику, погодженого українською стороною та місією МВФ, уряд має намір перевести всі депозити, розміщені в Родовід Банку, в один з державних банків.

Реклама:

Крім пасивів проблемної фінустанови, в Укрексімбанк будуть переведені облігації внутрішньої держпозики, якими раніше Кабмін накачував капітал "Родоводу".

Раніше стало відомо, що Нацбанк запропонував МВФ новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків, у тому числі і Родовід Банку.

У порятунку останнього пропонувалося задіяти державний Укрексімбанк.

Із цією метою розглядалася можливість збільшення капіталу Укрексімбанка і переведення до держбанку зобов'язань Родовід Банку перед приватними клієнтами разом із його "живими" активами, в тому числі ОВДП, і роздрібною мережею.

Крім того, 15 березня президент Віктор Янукович за підсумками зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим доручив уряду і Національному банку почати виплати вкладникам Родовід Банку.

17 березня відбудеться засідання експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, на якому будуть прийняті рішення про подальші дії уряду щодо банків, рекапіталізованих за участю держави, зокрема, щодо виплат коштів вкладникам Родовід Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: