"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У четвер НБУ вирішить, хто повертатиме гроші вкладникам "Родоводу"

Четвер, 17 березня 2011, 09:18

17 березня відбудеться засідання експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, на якому будуть прийняті рішення про подальші дії уряду щодо банків, рекапіталізованих за участю держави, зокрема, щодо виплат коштів вкладникам Родовід Банку.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Нацбанку.

Як зазначається у повідомленні, згідно з дорученням президента і зі стратегією, спільно прийнятою урядом і НБУ, всі вкладники Родовід Банку будуть мати можливість отримати свої кошти та нараховані відсотки, незалежно від суми, через один з державних банків.

Також повідомляється, що для здійснення виплат урядом буде передбачено виділення відповідної суми для задоволення всіх вимог за вкладами.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що "після ухваленого рішення, НБУ разом з Кабінетом міністрів і державним банком, визначеним експертно-аналітичною радою, забезпечать відповідні технічні та організаційні заходи з реалізації цього рішення".

"Національний банк буде здійснювати постійний моніторинг ситуації щодо виконання рішення експертно-аналітичної ради, та інформувати вкладників", - завірив заступник голови НБУ Ігор Соркін.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що питання з Родовід Банком вирішиться вже у березні.

Президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів і Нацбанку розпочати виплати вкладникам Родовід Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: