"Хліб Інвестбуд" мінятиме пільги на зерно

Середа, 16 березня 2011, 09:32

Пільгові ресурси для посівної - паливо та міндобрива - отримають ті аграрії, які укладуть контракти на продаж зерна державі.

Укладення форвардного контракту з "Хліб Інвестбудом" на продаж врожаю у держзапаси є принциповою умовою для отримання необхідних для проведення посівної ресурсів за пільговими цінами, пише газета "Дело".

Ресурси будуть постачатися в обсягах, пропорційних обсягам законтрактованого аграрієм зерна для продажу за форварду.

Натомість, сільгоспвиробники, які не укладуть таких контрактів, будуть забезпечуватися пільговими ресурсами за залишковим принципом.

Реклама:

Як повідомлялося, "Хліб Інвестбуд" планує закупити для Аграрного фонду 895 тис. тонн пшениці і жита на суму 1,55 млрд. гривень.

"Серед додаткових опцій завдяки зусиллям уряду і підписанню відповідного меморандуму у "Хліб Інвестбуду" є можливість при виплаті першого траншу за зерно (50%) забезпечити сільгоспвиробникам низку вкрай необхідних ресурсів для здійснення робіт за пільговими цінами. Ідеться про аміачну селітру і пальне" - сказав не прес-конференції у вівторок директор компанії "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді.

За словами топ-менеджера, аміачна селітра буде дешевшою від ринкових цін на 10-15%, паливо - на 6-7%.

Як повідомлялося, компанія "Хліб Інвестбуд", яка входить до складу державного підприємства "Державна продовольчо-зернова корпорація України", почала форвардні закупівлі зерна у сільгоспвиробників для Аграрного фонду 11 березня.

Загальна сума закупівель - 1,55 млрд. гривень, в цілому передбачена закупівля близько 895 тис. тонн зерна, з них пшениці м'якої 2-4 класу - понад 786 тис. тонн, жита 1-3 класу - 99 тис. тонн і гречки - 10 тис. тонн, весь закуплений обсяг зерна буде поставлений для формування державного інтервенційного фонду.

Засновником товариства з обмеженою відповідальністю "Хліб Інвестбуд" була Державна акціонерна компанія "Хліб України", зараз воно є структурним підрозділом новоствореної Державної продовольчо-зерновий корпорації.

"Хліб Інвестбуд" є компанією з державною часткою участі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!