На "дітищі Ющенка" чиновники заробили 20 мільйонів

Вівторок, 15 березня 2011, 17:47

Завищення витрат при виконанні будівельно-монтажних і реставраційних робіт у рамках держпрограми "Золота підкова Черкащини" завдало збитків державному бюджету на 19,3 млн. гривень.

Ці гроші виділялися у 2008 році на реконструкцію та будівництво низки історичних архітектурних споруд в колишньому маєтку гетьмана Богдана Хмельницького - селі Суботів і в козацькій столиці - місті Чигирин, передає "Дело".

Як стало відомо, збиток на суму майже в 20 млн. був встановлений в грудні 2010 року в результаті позапланової документальної ревізії фінансово-господарської діяльності Головного управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації.

У зв'язку з масштабними порушеннями під час фінансування цих будівельно-реставраційних робіт, МВС у минулому році порушило кримінальну справу.

Реклама:

У справі вже затримано колишнього в. о. першого заступника начальника Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації.

Начальник цього управління в даний час перебуває в розшуку.

В даний час проводяться допити чиновників Головного управління капбудівництва, представників підприємств-підрядників.

Відновлений комплекс споруд Гетьманської резиденції першої козацької столиці в м. Чигирин був відкритий в 2009 році президентом Віктором Ющенком.

Він відтворений на основі вивчення архівних та історичних джерел, при її будівництві використана декоративна оздоблення будівель того часу.

У 2006 році обговорювалася можливість функціонально використовувати відновлену резиденцію як резиденцію президента України Віктора Ющенка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: