За "Хліб Інвестбудом" стоїть Уол-стріт?

Вівторок, 15 березня 2011, 13:38 -

Власниками ТОВ "Хліб Інвестбуд" є структури, афілійовані із світовими фінансовими інститутами.

Про це на прес-конференції сказав гендиректор "Хліб Інвестбуд" (ХІБ) Роберт Бровді.

"Сьогодні "Хліб Інвестбуд" є структурним підрозділом новоствореного ДПЗКУ "Зерно України" і здійснює свою закупівельну діяльність в рамках закону "Про державні закупівлі", в результаті чого частка державної присутності компанії не може дорівнювати або перевищувати 50%" , - заявив він.

"У результаті підприємство ввело до складу засновників ХІБ структури, афілійовані з першими світовими фінансовими інститутами, більшість з яких знаходиться, в тому числі на Уол-стріт. Озвучувати їх не в моїй компетенції через підписану угоду про нерозголошення", - додав Бровді.

За його словами, "ціною питання" входження приватного капіталу в структуру "Хліб Інвестбуд" є інвестиції, які "фінансові інститути" будуть використовувати для здійснення своєї діяльності.

"За плечима підприємства в цьому маркетинговому році близько 2 мільйонів тонн реалізованої продукції, в тому числі і на експорт, і на виконання ряду інших завдань, наприклад, урядових угод й без використання державних коштів", - заявив менеджер ХІБу.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції заявив, що нічого не знає про компанію "Хліб Інвестбуд".

Нагадаємо, що ХІБ опинився у центрі скандалу щодо розподілу квот, коли багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Мінагропроду про наявність зерна і подати заявки. ТОВ "Хліб Інвестбуд" тоді у двох розподілах отримало найбільшу квоту - право на вивезення більше 750 тисяч тонн зерна.

Окрім цього, ця компанія регулярно виконує поставки зерна для Аграрного фонду, який обирає її за неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника"

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: