"АероСвіт" заплатив 13 мільйонів за право літати

Вівторок, 15 березня 2011, 10:54

Керівництво авіакомпанії "АероСвіт" прийняло рішення перерахувати Державному підприємству з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") ультимативно необхідну їм до оплати суму в розмірі 13,3 млн. гривень.

Таким чином, компанії вдалося запобігти обіцяному "Украерорухом" призупиненню 15 березня аеронавігаційного обслуговування рейсів "АероСвіту", пише газета "Дело".

Рішення про задоволення вимог "Украероруху" прийняте авіакомпанією, незважаючи на те, що судові розгляди щодо взаєморозрахунків між держпідприємством і "АероСвітом" нині продовжуються.

При цьому в авіакомпанії відзначили, що керувалася виключно інтересами своїх клієнтів з метою не допустити блокування виконання авіарейсів, через якого могли постраждати тисячі пасажирів.

Реклама:

Разом з тим "АероСвіт" заявляє про неприйнятність подібних форм відвертого шантажу з боку підприємства, що є монополістом з надання аеронавігаційних послуг в Україні.

Авіакомпанія наполягає: у України, як правовій державі, суперечки між господарюючими суб'єктами повинні вирішуватися виключно в судовому порядку.

Авіаперевізник продовжить відстоювати свої інтереси в судовому порядку.

За підсумками розгляду господарських спорів у судах "АероСвіт" розраховує компенсувати кошти, що перераховуються згідно необгрунтованого, на думку авіакомпанії, вимогу "Украероруху".

Раніше "Украерорух" оголосив про намір призупинити 15 березня аеронавігаційне обслуговування рейсів "АероСвіту", мотивуючи свою погрозу нібито існуючої значною заборгованістю авіакомпанії перед підприємством.

У заяві у відповідь "АероСвіт" назвав обурливими заклики представників "Украероруху" до позасудового вирішення господарських спорів і тиску на судову систему.

У свою чергу "АероСвіт" заявив про підтвердженому рішеннями судів борг "Украероруху" перед авіакомпанією в обсязі 20 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: