Тігіпко обіцяє працевлаштувати всіх евакуйованих українців

Понеділок, 14 березня 2011, 18:56

Держава і приватні компанії мають можливості забезпечити роботою і соціальною підтримкою значну частину фахівців-медиків, які залишили Лівію.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передають "Комментарии".

Через громадянську війну, цю північноафриканську країну залишили понад 500 громадян України, в основному, фахівці-медики.

"Строкову евакуацію успішно здійснили МЗС, Міноборони і МНС. Тепер треба зробити все можливе, щоб українці, які повернулися, не думали про те, як би скоріше повернутися на заробітки в Північну Африку чи інші регіони світу. Сьогодні вітчизняна медицина, в тому числі приватні клініки, потребують кваліфікованих лікарів і медсестер, і готові надати їм гідні умови праці та оплату", - зазначив Тігіпко.

Реклама:

Він додав, що тиждень тому доручив провести роботу з власниками великих комерційних клінік, і деякі з них вже виявили готовність прийняти на роботу медиків, які повернулися з Лівії.

"Нехай фахівці, які повернулися в Україну, виходять на зв'язок з Міністерством соціальної політики, і ми допоможемо вирішити всі питання їх працевлаштування, пенсійного забезпечення та соціальної адаптації", - заявив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: