НКРЕ готується підвищити тарифи для населення

Понеділок, 14 березня 2011, 14:46

Національна комісія регулювання електроенергетики 17 березня розгляне питання приведення тарифів на електроенергію для всіх категорій споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

Відповідний пункт включений до порядку денного чергового відкритого засідання регулятора, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також до порядку денного включено питання про оптимізацію цін на природний газ для населення, а також питання коригування діючих тарифів на теплову енергію для суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання.

У відділі зв'язків з громадськістю держрегулятора агентству не стали деталізувати внесені до порядку питання.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку 2011 року НКРЕ доповнила свій порядок на засідання 13 січня питанням про тарифи на електроенергію для населення з аналогічним формулюванням.

У ході цього засідання комісія прийняла рішення підвищити з 1 лютого тарифи для населення, яке споживає понад 150 кВт-год електроенергії на місяць, на 30%.

Проект Меморандуму української влади із МВФ передбачає, що НКРЕ підвищить ціни на природний газ для населення в цілому на 30% до липня 2011 року.

Згідно з документом, до 15 квітня НКРЕ планує підвищити на 20% ціни на газ для населення і на 26% - тарифи на опалення.

З 30 червня ціни на газ для населення зростуть ще на 10%, а тарифи на опалення з 1 жовтня - на 26%.

Раніше уряд у рамках співпраці з МВФ планував підвищення цін на природний газ на 50% для населення і теплокомуненерго з 15 квітня 2011 року.

Однак у лютому уряду України вдалося переконати МВФ в необхідності більш плавного та поступового підвищення цін на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!