Іще одного екс-чиновника Тимошенко оголосили в розшук

Понеділок, 14 березня 2011, 12:23

Генеральна прокуратура оголосила в розшук і отримала санкцію на арешт директора фірми "Укрмед", яка надавала консалтингові послуги при закупівлі урядом Юлії Тимошенко медичного обладнання.

Чиновник обвинувачується за статтею "привласнення і розтрата чужого майна в особливо великих розмірах", пише газета "Дело".

Компанія "Укрмед" в 2009-2010 роках уклала договір про надання консалтингових та посередницьких послуг державному підприємству "Укрмедпостач" під час закупівлі медобладнання і медпрепаратів за урядовою програмою "Сільська медицина".

Як відомо, у серпні 2009 року Кабмін Юлії Тимошенко погодив пропозицію Міністерства охорони здоров'я про залучення кредиту для закупівлі лікувально-профілактичними установами устаткування, транспортних засобів, виробів медичного призначення та лікарських засобів під державну гарантію.

Реклама:

У вересні 2009 року держкомпанія "Укрмедпостач", яка перебуває у віданні МОЗ, уклала договір з австрійською Vamed Engineering GmbH & CO KG щодо постачання 15 найменувань медичного обладнання на загальну суму 99,5 млн. євро.

Як встановило слідство прокуратури, з метою постачання медичного обладнання з Австрії, держпідприємством "Укрмедпостач" була укладена низка угод із фірмами "Укрмед" і "Мегалайн Плюс" про надання консалтингових та посередницьких послуг загальною вартістю 475 тис. гривень.

За цю суму компанії-підрядники повинні були забезпечити підготовку документів для реєстрації медичних виробів: дефібрилятора Heart Start MRx, ультразвукової діагностичної системи HD7 Lite і ультразвукової діагностичної системи HD11 Standart.

Проте, на момент укладання угоди це медичне обладнання (яке повинна була імпортувати австрійська Vamed Engineering Gmbh & CO KG) вже було зареєстроване.

"Тобто посадовим особам ДП "Укрмедпостач" і "Укрмед" не потрібно було готувати документи про реєстрацію цих медичних виробів і повторно проводити їх реєстрацію", - ідеться в матеріалах слідства.

Незважаючи на відсутність факту надання фірмою "Укрмед" консалтингових та посередницьких послуг, сторони склали акт прийому - передачі, на підставі якого "Укрмедпостач" перерахував гроші на рахунки приватних компаній: 210 тис. гривень - компанії "Укрмед" і 265 тис. гривень - фірмі "Мегалайн Плюс".

На підставі цього прокуратура порушила кримінальну справу про незаконну розтрату 475 тис. гривень держпідприємства "Укрмедпостач".

Як раніше повідомляла Генпрокуратура, 28 грудня 2010 року був затриманий екс-директор державного підприємства "Укрмедпостач" за підозрою в розтраті майна на суму близько 500 тис. гривень.

У правоохоронному органі стверджують, що на момент підписання вищевказаних договорів він був обізнаний про факт реєстрації в МОЗ України медичного обладнання, яке в подальшому має бути ввезено в Україну австрійською компанією Vamed Engineering Gmbh & CO KG.

Кримінальна справа проти директора комерційної фірми "Укрмед" була порушена 15 лютого 2011 року.

24 лютого Печерський суд дав санкцію на арешт топ-менеджера, який, за даними прокуратури, переховується від органів досудового слідства і з 15 лютого 2011 року перебуває розшуку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!