У Попова вирішили ламати новобудови

Понеділок, 14 березня 2011, 10:22

У Київській міській державній адміністрації визначили будівельні об'єкти, які міська влада вважає найбільш резонансними.

Зведення цих об'єктів може бути припинено, а будівлі демонтовані, пише газета "Комерсант-Україна".

Як повідомили в головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, до переліку найбільш резонансних увійшли вісім будівельних об'єктів.

Серед них елітний житловий комплекс Fresko Sofia по вулиці Гончара, 17-23 неподалік від Софійського собору.

Реклама:

Його забудовником виступає ТОВ "Інвестиційно-будівельна група", опосередкованим співвласником якого є підприємець Олександр Дубров.

Проблеми є і з офісно-торговим центром по вулиці Богдана Хмельницького, 7, біля станції метро "Театральна" (забудовник - ТОВ "Альянс-центр"), а також з житловим будинком по вулиці Шовковичній, 39/1 біля Олександрівської (Жовтневої) лікарні, будівництвом якого займається ТОВ "Житлобуд" (його почесним президентом є народний депутат Іван Куровський - позафракційний, був виключений з фракції "БЮТ-Батьківщина").

У всіх цих об'єктів спільна проблема - вони розташовані або на території, що належать до пам'яток архітектури, або в історичній частині міста, або на території парку.

Крім перерахованих об'єктів, до списку потрапили: 46-поверховий житловий комплекс на Кловському узвозі, 7а, і 18-поверховий будинок на вулиці Тургенівській, 42-44 (забудовник - "Житлобуд"); об'єкт на перетині вулиці Ревуцького та проспекту Бажана; реставрація з надбудовою мансарди будинку по вулиці І. Франка, 4, і реконструкція з надбудовою у Музейному провулку, 2.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!