Бродський хоче розбавляти бензин спиртом

Неділя, 13 березня 2011, 16:03

Якщо Україна хоче знизити залежність від імпортної нафти, в країні повинна бути введена практика використання бензину, розведеного етанолом, як це робиться у Бразилії.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, передають "Українські новини".

"Нам потрібно шукати інші виходи з цієї ситуації, наприклад, етанол. У Бразилії 85% їздять на етанолі. Бензин потрібно розбавляти на 12-15% етанолом", - сказав він.

Він додав, що у Бразилії 150 млн. населення непогано живуть і у них теж немає своєї нафти.

Реклама:

"Ми вбиваємо грунт, вирощуємо рапс і вивозимо за кордон. Ось де відповідь і де держава повинна працювати", - вважає Бродський.

Нагадаємо, що експертно-аналітична група із питань стабільного функціонування ринку нафти й нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості встановила верхню межу цінового коридору на бензин А-95 у розмірі 9,5 гривні за літр, на дизельне пальне - 9 гривень за літр.

Як повідомлялося раніше, найбільші оператори ринку нафтопродуктів до кінця березня мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 гривень за літр, пояснюючи таку необхідність зростанням цін на нафту та збільшенням ставок акцизного збору на нафтопродукти.

Нагадаємо, раніше українські автомобілісти, пасажирські та вантажні автоперевізники звернулися до прем'єра Миколи Азарова з відкритим листом, в якому вимагають не допустити введення мит на імпорт нафтопродуктів.

В іншому випадку вони погрожують вдатися до масових акцій громадянської непокори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!