Фірташ мріє стати хімічним королем

Субота, 12 березня 2011, 18:18

Україна може стати одним зі світових лідерів з експорту азоту.

Про це заявив бізнесмен Дмитро Фірташ в інтерв'ю французькому виданню Politique Internationale, відповідаючи на питання про свою Group DF, повідомляють InoСМІ.

"Ми хочемо зробити українську хімічну промисловість серйозним гравцем на світовому ринку. Ми нікому це ще публічно не говорили. Україна може стати одним зі світових лідерів з експорту азоту. Це амбітний план, але реалістичний", - вважає він.

"Щоб його здійснити, ми купимо багато інших підприємств. Це буде величезна компанія. Ми плануємо досягти цієї мети до кінця 2011 року", - сказав Фірташ.

Реклама:

За його словами, "існуючі хімічні заводи в Україні мають значно більшу виробничу потужність, ніж внутрішній ринок".

"І жоден з них не може вижити в поодинці. Тому наш проект переважно зорієнтований на експорт. І я передбачаю, що "хімічна" галузь Group DF sз часом буде котируватися на ринку", - заявив бізнесмен.

"Друге - це титановий бізнес. Росія каже, що створить титанову долину. Те, що китайці сьогодні почали будувати великі виробництва в цьому секторі - це не просто так. Цей ринок буде розвиватися", - сказав він.

За словами Фірташа, "зараз найбільша компанія в світі по титану - це "Авісма", на Уралі".

"Але росіяни повністю всю сировину купують у нас, на наших ГЗК. І, природно, російською було б вигідно, щоб ми були лише постачальником сировини. Але Україна займає іншу позицію", - заявив бізнесмен.

"Моя ідея - створити український сектор з виробництва титану. Потім хочу вивести концерн на біржу і продати. Якщо все вийде, Україна буде друга після Росії в світі у виробництві титану", - сказав він.

Фірташ заявив, що "в цілому програма йде на чотири роки і потребує вкладень у 2,5 млрд. доларів".

Крім того, коментуючи оцінку його статків майже у два мільярди доларів, бізнесмен сказав: "Я завжди дивуюся таким ось оцінками. Як це можливо порахувати? Для мене гроші - це в першу чергу засіб для реалізації моїх можливостей".

"Скільки коштує моя група? Ми це зможемо зрозуміти, коли вийдемо на біржу. Зараз ми повинні консолідувати активи, інвестувати, займатися модернізацією, впровадженням нових технологій, підготовкою фахівців", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: