Тігіпко чекає на рішення МВФ у квітні

Субота, 12 березня 2011, 13:30

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту у квітні.

Аку думку висловив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я думаю, що рішення Ради директорів може бути десь у квітні місяці, але коли точно - остаточного рішення ще немає", - зазначив він.

Віце-прем'єр підкреслив, що при ухваленні рішення основну увагу МВФ буде приділено проведенню пенсійної реформи в Україні.

Реклама:

"Безумовно, всі дивляться, наскільки ми здатні приймати рішення по пенсійній реформі, і всі будуть чекати, чи зможемо ми це зробити. Оскільки якщо не зможемо - це буде сигналом для всіх інвесторів, що ми не можемо робити непопулярні кроки, а це значить , що ми погано будемо боротися з дефіцитом бюджету, будемо нарощувати зовнішні борги, а це інфляція і нестабільність", - пояснив він.

Як повідомлялося, у проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, узгодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого, сказано, що реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту.

При цьому ухвалити урядовий пенсійний закон парламент повинен до кінця березня.

Нова програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 року, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 млрд. доларів.

Термін дії програми становить 2,5 роки. Кошти залучаються під ставку 3,5% річних.

Відразу після схвалення програми співпраці України отримала перший транш цього кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд. доларів.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду на засіданні 22 грудня 2010 року прийняла рішення про виділення Україні другого траншу кредиту stand-by в обсязі 1 млрд. SDR, що становить 1,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!