"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" сказали, коли подорожчає газ

П'ятниця, 11 березня 2011, 17:54

Після закінчення опалювального сезону НАК "Нафтогаз України" планує підвищити тарифи на газ для населення на 26%.

Про це заявив голова правління НАК Євген Бакулін у п'ятницю на брифінгу в Харкові, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми планували підвищення тарифів 26% в кінці опалювального сезону, для того, щоб якомога менше це підвищення вдарило по малозабезпечених верствах населення. І при цьому ми розглядаємо варіанти субсидій", - підкреслив Бакулін.

За його словами, тарифи, ікі діють зараз, можна назвати субсидією для всіх верств населення України незалежно від доходу.

Реклама:

"І навіть ті, будемо говорити, іноземні туристи, гості, хто б до нас не приїжджав в країну - вони користуються тим же дешевим газом, що і всі. Напевно, це не зовсім правильно. І правильніше зробити коригування", - підкреслив Бакулін.

Голова правління НАК зазначив, що підвищення тарифів необхідне для вирішення проблем житлово-комунального господарства і якісного забезпечення людей комунальними послугами.

Як повідомлялося, згідно із заявою заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Макухи, Національна комісія регулювання електроенергетики у середині квітня може прийняти рішення про підвищення цін на газ для населення.

При цьому він не уточнив, з якого періоду і на скільки можуть бути підвищені ціни на газ для побутових споживачів у 2011 році, сказавши, що це питання треба задавати комісії.

Раніше повідомлялося, що проект Меморандуму української влади до Міжнародного валютного фонду передбачає, що НКРЕ підвищить ціни на природний газ для населення в цілому на 30% до липня 2011 року.

Згідно з документом, до 15 квітня НКРЕ планує підвищити на 20% ціни на газ для населення і на 26% - тарифи на опалення.

З 30 червня ціни на газ для населення зростуть ще на 10%, а тарифи на опалення з 1 жовтня - на 26%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!