"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура знайшла винних у дефіциті хліба

П'ятниця, 11 березня 2011, 12:32

У Луганській області затримано голову правління ВАТ "Коровай", який зупинив роботу виробничих потужностей підприємства.

Як повідомила прес-служба прокуратури Луганської області, прокурор області Микола Бескишкий, розглянувши матеріали перевірки стосовно основного виробника хлібопекарної продукції області ВАТ "Коровай", постановив порушити кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами даного підприємства.

В постанові зазначено, що починаючи з січня 2011 керівники ВАТ "Коровай", намагаючись отримати безвідсоткові кредити за рахунок обласного бюджету, зменшення ставок за раніше отриманими кредитами у комерційних банках, неодноразово зверталися в облдержадміністрацію з відповідними вимогами, погрожуючи зупинити виробництво масових сортів хліба.

Також, за інформацією прокуратури, вони домагалися підвищення вартості виробленої продукції.

Реклама:

"З цією метою, 5 та 6 березня 2011 року керівники ВАТ "Коровай", зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів і в інших особистих інтересах, зупинили роботу виробничих потужностей", - йдеться у повідомленні.

"Про свої наміри вони заздалегідь не повідомили ні мера міста, ні голову облдержадміністрації. В результаті в роздрібну торгівлю міст Свердловська та Ровеньок хліба не надійшло", - заявила прес-служба.

У прокуратурі також наголосили, що "це сталося в той час, коли область має достатню кількість зерна і борошна".

"Зазначені дії спричинили суспільній резонанс та істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: