Уряд збирається позичити мільярди у Китаю

П'ятниця, 11 березня 2011, 10:07

Кабмін 11 березня обговорить держгарантії для китайського кредиту на транспортний нацпроект.

Як повідомляє DT.UA з посиланням на свої джерела, у п'ятницю відбудеться позачергове засідання малого Кабміну (скорочений склад уряду).

На порядку денному, за інформацією видання, стоїть питання надання держгарантій для кредиту на будівництво і запуск прямого залізничного сполучення Київ-Бориспіль в рамках проекту "Повітряний експрес".

За даними джерел, мова йде про зв'язаний кредит розміром 4,5 мільярди гривень. В першу чергу проект передбачає будівництво 8 кілометрів залізничного полотна та добудову Дарницького вокзалу в Києві.

Реклама:

Як відомо, зв'язаний кредит - це позика, яка видається з додатковими умовами, що висуваються кредитором, зазначається у публікації.

Глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів повідомив, що мова йде про кредит на 15 років з 3-літніми канікулами, який надає Банк розвитку Китаю.

Відповідаючи на питання про те, чому вирішено було зупинитися на кредиті, а не інвестиції, Каськів зазначив, що залучення кредитних коштів дозволяє "значно заощадити час для реалізації такого необхідного столиці України об'єкту".

Крім того, він підкреслив, що "це перший подібний об'єкт, який буде побудований не за бюджетні кошти".

"У нас це перша спроба реалізувати інфраструктурний об'єкт такого ключового значення за рахунок залучених коштів. При цьому, я підкреслюю, що мова йде про проект, який окупає себе", - сказав Каськів.

Також чиновник спростував інформацію про те, що один квиток на електричку Київ-Бориспіль буде коштувати 40 гривень.

"Це безвідповідальні люди називають такі цифри...Ми вам обіцяємо провести протягом одного місяця публічну презентацію, де все буде абсолютно публічно розказано", - заявив Каськів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!