Україна стала трохи привабливішою для інвесторів

Четвер, 10 березня 2011, 20:32

Індекс привабливості України для інвесторів зріс на дванадцять сотих: з 3.28 наприкінці 2010 року до 3,4 на початку 2011 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на даними Європейської бізнес-асоціації.

Президент ЄБА Томаш Фіала назвав дуже позитивними запроваджувані урядом податкову та адміністративну реформи.

Він сказав, що членів ЄБА радує продовження інтеграції з Євросоюзом та кооперація з Міжнародним валютним фондом.

Реклама:

Президент ЄБА підтримав зусилля влади зі "збалансування комунальних тарифів та цін на енергоносії для населення".

За словами Фіала, якщо ці болючі реформи не впроваджувати тепер, за рік чи два вони будуть ще болючішими.

Водночас, президент ЄБА заявив, що принаймні три проблеми і далі не дозволяють інвесторам дивитися в майбутнє з оптимізмом.

"Наразі немає жодного покращення в боротьбі з корупцією та з можливостями відстоювати свої права в судах. А також зростання податкового тиску після запровадження нового Податкового кодексу", - заявив Фіала.

Очікування інвесторів на майбутні три місяці дещо поліпшилися, але прогнози на середньотермінову перспективу лишаються негативними, зазначає DW.

Обіцяна урядом з 1 березня автоматична система відшкодування ПДВ не працює, сказав керуючий партнер ЄБА Олексій Кредісов.

За його словами, процедура отримання статусу отримувача автоматичного відшкодування лишається надто складною.

Генеральний директор філії компанії Danone в Україні Даріо Маркетті сказав, що його компанії вдалося налагодити з міністерством агрополітики плідний діалог, але сподівання на краще наразі ще не стали впевненістю.

"В нашій галузі ми ще не відчули жодних реформ. Але вже відчули негативний вплив посиленого контролю держави за цінами. Стара система дотацій скасована, а нова ще не діє. З міністерством агропромислової політики і ми маємо спільну мету досягти збільшення виробництва молока і молокопродуктів та поголів'я корів. Ми сподіваємося на краще, але ще не впевнені, що так і буде", - повідомив Маркетті. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: