Тихонов обіцяє вирівняти тарифи ЖКГ по всій Україні

Четвер, 10 березня 2011, 16:06

Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов обіцяє виконати доручення президента Віктора Януковича і скоротити різницю в тарифах на послуги житлово-комунального господарства в різних регіонах України.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тихонов зазначив, що формули, за якою будуть врівноважуватися тарифи на житлово-комунальні послуги в різних регіонах, поки немає.

"Ми цим займаємося. Питання дуже складне. Президент сказав, що потрібно привести в більш-менш рівні умови всі наші міста і області", - сказав він.

Реклама:

Водночас, міністр підкреслив, що є регіони, в яких ціни обґрунтовано вищі, оскільки там вища витратність надання послуг.

Зокрема, Тихонов зазначив, що в Луганській і Львівській областях ціна на воду має бути в рази більша, ніж є насправді, оскільки там великі витрати енергії у зв'язку з тривалою подачею і дуже високими підйомами води.

"Тому таку формулу створити складно Але ми аналізуємо все, що відбувається в регіонах", - додав він.

Тихонов запевнив, що розробкою такої формули займаються робочі групи на місцях.

"Я думаю, найближчим часом ми доповімо президентові, яким чином будемо підходити до цього питання, проте завдання, я думаю, буде виконане. Не буде такого, що в рази буде різниця між областями, рівними за умовам, хоча і є кілька областей, про які я говорив, їх складно привести до загального рівня, оскільки там вищі витрати", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!