"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кияни та москвичі скуповують елітну нерухомість в Криму

Четвер, 10 березня 2011, 12:53

Попит на дорогі об'єкти нерухомості на ПБК в Криму останнім часом відновився.

Повідомляєють "Комментарии" з посиланням на опитаних експертів ринку.

Покупці VIP-нерухомості в Криму - багаті люди з України та Росії. Клієнтів з країн далекого зарубіжжя практично немає.

"Найдорожчий будинок в Ялті, за 15 млн. доларів, за шість місяців одного разу подивилися росіяни. А взагалі в моїй практиці дорогу нерухомість купували клієнти з Росії та Україні, лише один раз були німці", - розповів представник агентства нерухомості Yalta Home.

Реклама:

"На нашому сайті стояв лічильник, який відстежував, з яких країн заходять люди. Його довелося зняти, тому що наш клієнт - це тільки Москва і Київ. Рідше - Дніпропетровськ і Донецьк", - додав представник агентства нерухомості VIP100.

За словами експертів, з одного боку економічна криза не вплинула на цінову політику продавців - власники, які вклали в будівництво або купівлю своїх об'єктів мільйони, міркують, що якщо не продається сьогодні, продасться завтра.

З іншого ж боку, відзначають в Yalta Home, намітився попит на покупку відносно дешевих об'єктів з метою подальшого ремонту.

"Люди навчилися рахувати гроші, їм легше взяти пентхаус в 200-300 кв. м за 2-2,5 тис. доларів за квадрат і зробити там такий ремонт, який вони хочуть, а не купувати квартиру за мільйон. Те ж стосується будинків і готелів: беруть земельну ділянку, замовляють проект і будують. І не треба купувати готель за 3 млн., щоб потім його переробляти", - розповіли в агентстві нерухомості.

Крім того, покупці перестали цікавитися інтер'єрами квартир, будинків та готелів - в ціні близькість до моря, панорамний вид і сосновий бір.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!