"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославський каже, що не продавав "Азот" Фірташу

Вівторок, 1 березня 2011, 20:32

Український бізнесмен Олександр Ярославський спростував повідомлення, що з'явилися в українських ЗМІ, про продаж черкаського "Азоту" компанії Дмитра Фірташа Group DF.

Про це Ярославський заявив у коментарі газеті "Дзеркало тижня. Україні".

"Інтерес до черкаського "Азоту" не перший рік виявляє не тільки компанія Фірташа, але й ряд інших покупців, однак говорити про те, що переговори вийшли на фінішну пряму немає ні найменших підстав", - сказав власник "Азоту".

Крім того, Ярославський підкреслив, що в питанні вартості заводу його позиція залишається незмінною.

Реклама:

"Завод коштує 800 млн. доларів і ні копійки поступатися в ціні я не маю наміру", - підкреслив бізнесмен.

Нагадаємо, український мільярдер Дмитро Фірташ розповів про свій намір брати участь у придбанні ВАТ "Азот". "Те, що я буду в цьому брати участь, це факт", - сказав він.

Раніше Ярославський повідомив, що Фірташ, що вже має активи в азотної галузі, був готовий купити "Азот", проте запропонована ціна не влаштувала продавця.

Черкаський "Азот" в даний час виробляє в Україні найбільші обсяги аміачної селітри та аміаку.

Підприємство також випускає карбамід, карбамідно-аміачну суміш, а також аміачну воду і сульфат амонію.

Разом з тим, за інформацією джерел видання, Фірташ скуповує українські підприємства хімічної промисловості разом з московськими партнерами.

За словами джерела, у разі успішної скупки хімічних активів, всі хімпідприємства Україні будуть об'єднані в єдину структуру, де 75% акцій отримає російська сторона, а 25% - українська.

"На сьогодні в короні не вистачає лише двох перлин - черкаського "Азоту" та Одеського припортового заводу", - додало джерело.

При цьому, як повідомив співрозмовник видання, найбільш імовірними партнерами з російського боку є ВАТ "Газпром" і якийсь державний банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: