ВГСУ підтвердив право власності киян на "Київводоканал" і "Київгаз"

Вівторок, 1 березня 2011, 18:56

Вищий господарський суд України підтвердив право власності територіальної громади Києва на блокуючі пакети акцій ВАТ "Київводоканал" і "Київгаз".

Повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає "Інтерфакс".

"1 березня поставлено крапку в судових суперечках навколо законності спроби приватизації комунальних пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз"... Суд касаційної інстанції залишив в силі рішення судів першої та апеляційної ланок, які також визнали незаконною спробу приватизації комунальних пакетів акцій ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У міськадміністрації відзначили, що договори купівлі-продажу 25,46% акцій ВАТ "Київводоканал" і 28,46% акцій ВАТ "Київгаз", укладені в березні 2010 року між попереднім керівництвом Головного управління комунальної власності КМДА і ТОВ "ФК "Новий регіон".

Реклама:

У прес-службі відзначили, що в даний час територіальна громада Києва прямо і побічно контролює більше 92% акцій "Київводоканалу" і 88% акцій "Київгазу".

Крім блокуючих пакетів, право власності на які підтвердив Вищий господарський суд України, ще 67% акцій ВАТ "Київводоканал" і 60% акцій ВАТ "Київгаз" у 2006 році було передано в "Київенергохолдинг". У статутному фонді холдингу місту належить 61%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!