"Нафтогаз" не готовий до об'єднання "Укрнафти" і "Укртатнафти"

Вівторок, 1 березня 2011, 13:55

НАК "Нафтогаз України" не готова до винесення на найближчі збори акціонерів видобувної компанії "Укрнафта" питання про підготовку до її злиття з нафтопереробним заводом "Укртатнафти".

Про це завив голова "Нафтогазу" Євген Бакулін на конференції Інституту Адама Сміта "Український енергетичний форум", пише газета "Дело".

"Ми вирішили, що ми поки ще не готові до цього", - сказав він.

Водночас, чиновник спрогнозував, що в найближчі роки це об'єднання буде створене, а також буде проведене первинне публічне розміщення його акцій.

Реклама:

"Поки не ясно, хто перший буде виведений на біржу - "Укрнафта" або "Нафтогаз України", але тут головне не хто швидше, а хто ефективніше розміститься, хто не продешевить і залучить більше коштів від цього розміщення. У цих підприємств - різні завдання", - уточнив Бакулін.

"Десь до 2012-2013 років "Нафтогаз Україна" буде виведений на біржу, щоб можна було вільно купувати і продавати акції на відкритому ринку", - уточнив голова "Нафтогазу".

Як повідомлялося, на збори акціонерів "Укрнафти" 22 березня винесені такі питання, як зміна статуту компанії, перетворення компанії з відкритого в публічне акціонерне товариство, дематеріалізація акцій та інші рішення.

Всі ці рішення можуть бути пов'язані із підготовкою до об'єднання видобувного та переробного підприємств, частки в яких мають НАК і група "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: