Рада схвалила закон для розвитку фермерства

Вівторок, 1 березня 2011, 13:23

Верховна рада прийняла за основу законопроект, який полегшує процедуру створення фермерських господарств та отримання земельних ділянок для їх утримання.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на інформаційне управління ВР.

У законопроекті №7512 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів із питань створення та діяльності фермерських господарств" від 23 грудня 2010 року, зокрема, пропонується переглянути підстави, з якими чинне законодавство пов'язує виникнення права на створення фермерського господарства та отримання для цих цілей земельної ділянки.

Згідно з проектом, передбачається здійснювати оцінку відповідної професійної придатності не на підставі висновків зазначеної комісії, а на основі документів, що підтверджують досвід роботи в сільському господарстві або отримання освіти в аграрному навчальному закладі, які особа, яка бажає створити фермерське господарство, має надати до відповідної районної державної адміністрації або місцева рада.

Реклама:

Юристи відзначають, що в разі ухвалення цього законопроекту, необхідність проходження відбору зникне.

А для одержання ділянки замість вирішення профільної комісії громадяни будуть надавати в райраду інші документи.

Зокрема, диплом про освіту, отриману в аграрному навчальному закладі або ж дані, які підтверджують, що претендент на земельний наділ має досвід роботи в сільському господарстві.

Згідно з чинним законодавством, аграрними навчальними закладами вважаються вищі, а також середні спеціальні навчальні заклади, які готують фахівців для роботи в сфері сільського господарства.

Що ж стосується документів, які підтверджують досвід роботи в агросекторі, то на сьогодні такими є трудові книжки, довідки, посвідчення, і т.д., видані за місцем роботи; довідки архівних установ (видаються у разі ліквідації сільськогосподарських підприємств); профспілкові квитки і деякі інші документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!