"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москаль заявляє, що МВС відмиває мільйони через Польщу

Вівторок, 1 березня 2011, 13:17

Нардеп Геннадій Москаль звинувачує МВС в спробі відмити державні кошти на маркування автомобільних знаків через Польщу.

Депутат вказує, що у журналі Державних закупівель від 1 лютого 2011 року опубліковано узгодження про тендер в одного учасника на закупівлю номерних знаків для транспортних засобів у КНВО "Форт" на загальну суму більше 130 млн. гривень.

"Це той самий "Форт", без якого не обходиться жодна фінансова оборудка, пов'язана з великими грошима та виробництвом виробів із металу", - заявляє депутат.

Він зазначає, що спочатку були оголошені відкриті торги, але потім їх замінили на закупівлю в одного учасника.

Реклама:

За даними Москаля, "у КНВО "Форт" за спиною стоїть колишній заступник міністра МВС із фінансових питань Ворона".

"Найцікавіше те, що КНВО "Форт" (на 100% державне підприємство) "для забезпечення високої технології виготовлення номерних знаків" співпрацює не з провідними фахівцями України, а... з громадянином Польщі, таким собі паном Я. Войцехівським, котрий є представником "провідного польського підприємства" з високих технологій "Суспільство з обмеженою відповідальністю УТАЛ", - зазначає депутат.

Щоб використати польський винахід в Україні, 3 грудня 2010 року виданий наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики про внесення змін до ДСТУ 3690.2004 №6 та ДСТУ 4278.2006 №5 у частині додаткового маркування номерних знаків транспортних засобів спеціальним захисним зображенням та зміни типу знаків.

"Ці зміни підготувало ДАІ МВС за вказівкою на той час ще діючого заступника міністра Ворони", - наголошує Москаль.

"Таким чином, після підписання договорів на виготовлення номерних знаків чималенькі грошові кошти підуть за кордон - власнику патенту та постачальнику спеціального захисного зображення. Ось вам і "прозорі" схеми відмивання державних коштів у системі МВС", - вказує депутат.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!