Ахметов і американці визначать долю Києва на 15 років

Вівторок, 1 березня 2011, 11:19

Фонд "Ефективне управління" та The Boston Consulting Group (BCG) працюватимуть над стратегією розвитку Києва до 2025 року.

Про це повідомляє сайт фонду.

Як повідомив глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, для розробки стратегії розвитку Києва до 2025 року буде створений консорціум.

"Для реалізації проекту ми створюємо консорціум, у який увійдуть компанія і такі авторитетні дослідницькі організації як Інститут економіки і прогнозування НАНУ, Центр Разумкова, Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста, Центр містобудування й архітектури міста й Інститут демографічних і соціальних досліджень НАНУ", - відзначив він.

Реклама:

"Допомогу в розробці стратегії будуть надавати також експерти Світового банку, - додав Попов.

Як пояснив Олександр Попов, Фонд "Ефективне управління" запрошений до участі в розробці Стратегії розвитку міста, оскільки він "має досвід успішної розробки і реалізації стратегій економічного розвитку регіонів і міст України, зокрема Донецької і Дніпропетровської областей і міста Львова".

"Хочу відзначити, що фінансування витрат, пов'язаних з реалізацією проекту, узяв на себе Фонд "Ефективне управління", - заявив Попов.

Компанію BCG вибрали за результатами конкурсу, яку провів Фонд за участю КМДА серед провідних міжнародних консалтингових компаній.

"BCG має величезний досвід реалізації аналогічних проектів у різних сферах розвитку міста в найбільших регіонах світу: Західній і Східній Європі, США, на Близькій Схід, у СНД, Африці й Америці", - йдеться в повідомленні фонду Ахметова.

Голова КМДА заявив, що вищим органом керування проектом буде громадська рада, у яку увійдуть представники центральних органів влади, великого і малого бізнесу, міжнародних організацій, відомі українські експерти, діячі науки, культури і спорту, активісти молодіжних організацій.

Крім того, за словами Попова, робота над проектом буде мати публічний і прозорий характер.

За словами глави КМДА, уже на початку березня широкій громадськості будуть представлені перші результати діагностики поточної ситуації, а робота над стратегією буде завершена до кінця травня - початку червня поточного року.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!