"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко хоче повернути тендери на електрику, газ, тепло і воду

Вівторок, 1 березня 2011, 09:21

Уряд має намір реформувати законодавство, яке регламентує роботу підприємств у сфері природних монополій, зокрема постачальників води, тепла, газу і електроенергії.

Про це заявив віце-прем'єр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, якого цитує його прес-служба.

"Законодавство про державні закупівлі у сфері природних монополій і суміжних ринків має відповідати європейським стандартам", - вважає він.

Тігіпко виступає за скасування прийнятих у січні з ініціативи депутатів Верховної ради змін до закону "Про здійснення державних закупівель", які дозволили здійснювати постачання електрики, газу, тепла і води без проведення тендерів.

Реклама:

Новий закон викликав гостро негативну реакцію Євросоюзу і Світового банку.

За словами Тігіпка, до кінця березня уряд внесе на розгляд парламенту пакет законодавчих актів, спрямованих на радикальне реформування природних монополій, в якому буде чітко регламентована і процедура закупівлі їх продукції і послуг.

"Ухвалення цих законів дасть змогу різко знизити рівень корупції у сфері природних монополій, збільшити їх інвестиційну привабливість у перспективі швидкої приватизації. Будуть створені умови для лібералізації ринків природного газу й електроенергії. Тільки так ми зможемо підвищити якість комунального обслуговування і стримувати зростання цін", - упевнений віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!