Янукович призначив відповідального за торгівлю зброєю

Середа, 9 лютого 2011, 20:59

Президент Віктор Янукович звільнив Дмитра Перегудова від виконання обов'язків генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення ("Укрспецекспорт") і призначив його гендиректором цієї компанії.

Відповідний указ Янукович підписав 9 лютого, повідомляє прес-служба глави держави.

Перегудов був призначений в.о. гендиректора "Укрспецекспорту" 4 січня 2011 року.

До цього на цій посаді працював Дмитро Саламатін, який 4 січня 2011 року призначений генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром".

Реклама:

Перегудов в 2010 році обіймав посаду директора державної госпрозрахункової зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми "Укрінмаш" держкомпанії "Укрспецекспорт".

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів від 29 грудня 2010 року "Про створення держконцерну "Укроборонпром", до його складу увійшли сім державних підприємств, у тому числі "Укрспецекспорт", "Укроборонсервіс", "Укрінмаш", спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", "Спецтехноекспорт", "Промоборонекспорт", а також зовнішньоторговельна фірма "Таско-експорт", хоча "Укрспецекспорт" 8 листопада вирішила ліквідувати цю компанію.

"Укроборонпром", згідно з документом, розташований за тією ж адресою, що і "Укрспецекспорт".

Рішення про створення державного господарського об'єднання з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки і боєприпасів, які беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами президент Віктор Янукович прийняв 9 грудня 2010 року.

Своїм указом від 28 грудня він перейменував його з "Укроборонекспорту" в "Укроборонпром" і встановив, що генеральний директор об'єднання призначається за поданням прем'єра і звільняється президентом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!