"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров забере у "ЄДАПСа" хліб

Середа, 9 лютого 2011, 16:16

Кабінет міністрів пропонує скасувати захист товарів та документів голографічними захисними елементами, як такий що не відповідає законам України.

На засіданні 9 лютого Кабмін прийняв постанову, якою визнав такими, що втратили силу, низку актів Кабміну з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на міністра юстиції Олександра Лавриновича.

"Передбачається, що прийняття таких рішень поверне ситуацію в правове поле. Крім того, скасування обов'язкової голографічного захисту зменшить фінансове навантаження на суб'єкти господарювання, які на сьогодні, застосовують голографічний захист документів і продукції в обов'язковому порядку", - сказав він.

Лавринович пояснив, що, приймаючи таке рішення, уряд виходив із того, що законами України не врегульована обов'язковість застосування голографічного захисту документів і товарів.

Реклама:

Так, згідно зі статтею 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Постанова Кабміну про визнання такими, що втратили силу, урядових актів із питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами, набере чинності одночасно зі скасуванням дії указів президента.

Як повідомив Лавринович, Кабмін буде рекомендувати президентові визнати такими, що втратили силу, деякі президентські укази з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами, зокрема, статті 1 і абзаци перший і другий статті 3 указу №1239 "Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами" від 15 листопада 2000 року; а також указу №203 "Про визнання такою, що втратила силу, указу президента №1239 від 15 листопада 2000 року" від 7 березня 2006 року.

Голографічний захист був впроваджений указами президента, а також постановами Кабміну, які були видані відповідно до зазначених актів президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!