Євросоюз витратить 5 мільйонів євро на туризм у Криму

Середа, 9 лютого 2011, 16:05

Європейський Союз відрядив до Криму групу експертів у туристичній галузі, які найближчим часом вироблять свої рекомендації щодо розвитку туризму і поліпшення соціальної сфери на півострові.

Навесні ЄС планує підписати з Україною угоду про фінансування соціальної інфраструктури в недостатньо розвинених регіонах Криму, пише газета "Дело".

За словами посла Євросоюзу Жозе Мануеля Пінту Тейшейра, в цілому обсяг фінансування складе 5 млн. євро за два роки, що дозволить досить швидко побачити результат.

"Ми мобілізували групу експертів, які уже сьогодні працюють в Криму над підготовкою декількох проектів. Один із цих проектів стосується розвитку туризму в АРК. Крім того, є група експертів, які працюють у Севастополі над проектом по просуванню прямих іноземних інвестицій", - розповів посол.

Реклама:

"І крім цього ми плануємо, що до початку літа ми зможемо підписати з українською стороною угоду про фінансування, яка дозволить нам вкладати кошти у розвиток соціальної інфраструктури у найбідніших регіонах Криму", - додав він.

За словами Тейшейра, спільно з українським урядом ЄС реалізує програму підтримки сталого регіонального розвитку, яка в Криму протягом півтора років має більш сфокусований характер.

Посол відзначив, що у квітні європейські експерти озвучать свої рекомендації щодо розвитку кримських курортів.

"У середині квітня передбачається, що відбудеться семінар, де будуть озвучені основні висновки, основні результати та пропозиції, які стосуються розвитку туризму в Автономній Республіці Крим. І ми сподіваємося, що ці пропозиції будуть реалізовані кримським урядом, і це посприяє залученню інвесторів у сектор туризму. Крім того, це підвищить стандарти в туризмі, створить нові робочі місця і сприятиме залученню різноманітних категорій туристів", - висловив упевненість він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: