Думка експерта: Є сенс, щоб держбанки спеціалізувалися на різних галузях

Середа, 9 лютого 2011, 15:21

Зі збільшенням кількості державних банків з'явився економічний та комерційний сенс у їх спеціалізації з різних галузей.

Таку думку виловив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура в коментарі "Економічній правді".

Співрозмовник додав, що створення державного іпотечного аграрного банку, який буде надавати дешеві кредити, розглядається як позитив для України.

"Незважаючи на кризу, ми чудово розуміємо, що продукти харчування були і будуть однією з важливих стратегічних товарів, і Україна має сприятливі природні умови для їх виробництва", - додав Яцура.

Реклама:

"Багато хто пам'ятає період після розвалу Радянського Союзу, коли багато кредитували сільське господарство, зокрема банк "Україна", "Аваль", Приватбанк та інші системні фінансові установи. Вони і постраждали від того, що кредитували ще того, старого сільгоспвиробника, не забезпеченого землею, зі старою технікою, яка дісталася в спадщину", - нагадав банкір.

Зараз, на його думку, картина докорінно змінилася: "Спостерігається щорічне збільшення суми банківських портфелів з кредитування сільгоспвиробників, так як з'явилося багато комерційних аграрних підприємств з хорошими інвестиціями і з боку власників, і з боку пайовиків".

"Чи створять банк для аграріїв - думаю, для України це було б цікаво. Але навіть якщо цього не відбудеться, багато комерційних банків будуть працювати на цьому ринку", - резюмував Яцура.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!