Росія не поспішає дозволяти український цукор

Середа, 9 лютого 2011, 15:21

Україна не розуміє причин, із яких не вдається знайти взаєморозуміння із Російською Федерацією у питанні імпорту цукру.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Росія поки що, на превеликий жаль, не дає нам дозволу на імпорт цукру. Поки взаєморозуміння немає, незважаючи на те, що Російська Федерація імпортує більше мільйона тонн цукру з тростини. Ви знаєте, що сьогодні світова ціна його набагато вища, ніж нашого цукру. Але поки що розуміння в питанні дозволу на 100 тис. тонн безмитного ввезення у нас немає", - зазначив він.

Також Присяжнюк повідомив, що найближчим часом у нього повинна відбутися розмова з міністром сільського господарства Росії, на якій буде обговорюватися це питання.

Реклама:

Як повідомлялося, 2 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції в Києві, чому не виходить домовитися з приводу початку поставок цукру до Росії, відзначив: "Щодо цукру більше йде політичне питання ... Ідуть переговори з приводу ціни, оскільки вартість повинна бути конкурентоспроможною. Тому я думаю, що ми укладемо ці договори, будуть поставки. Це справа часу, не більше".

Міністерство аграрної політики і продовольства неодноразово зверталося в 2010 році до Росії із проханням надати квоту на безмитний експорт бурякового цукру.

Ішлося про виділення квоти 300-100 тис. тонн.

Російські цукровики, зі свого боку, виступили категорично проти постачань українського товару, тому що побоюються демпінгу і заміни з української сторони бурякового цукру більш дешевим цукром, виготовленим із тростинного цукру-сирцю, який Україна імпортує в рамках зобов'язань перед СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error