"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російському олігарху заборонили купувати українські причали. Виправлено

Середа, 9 лютого 2011, 13:49

Генеральна прокуратура не дозволяє Фонду держмайна реалізувати одеське ДП "Чорноморський яхт-клуб".

Про це йдеться у відповіді відомства на запит "Економічної правди".

"Завдяки своєчасно вжитим Головним управлінням нагляду за додержанням законів на транспорті та підприємствах оборонної промисловості заходам вдалось запобігти незаконній приватизації цілісного майнового комплексу державного підприємства "Чорноморський яхт - клуб", - зазначається в повідомленні.

Генпрокуратура запевняє, що відповідно до законодавства "приватизацію об'єктів, що мають загальнодержавне значення, до яких віднесено причали всіх категорій і призначень та захисні споруди, заборонено".

Реклама:

У той же час, до складу цілісного майнового комплексу ДП "Чорноморський яхт-клуб" включено гідротехнічні споруди: вісім яхт-пірсів, службово-спортивний пірс, два хвилеломи, берегоукріплення довжиною 350 метрів, приватизація яких законом заборонена.

"Генеральною прокуратурою на зазначений наказ Фонду державного майна про приватизацію об'єкту принесено протест. За результатами його розгляду 2 лютого 2011 року пункт щодо рішення про приватизацію скасовано", - наголошується у відповіді.

Раніше повідомлялося, що у придбанні державного об'єкту зацікавлений російський бізнесмен Сергій Пугачов, власник нафтової компанії "Трансбункер". Наразі він ховається від російської влади на Кіпрі. 

Окрім цього, 2006 року компанія мільярдера уклала з ДП "Чорноморський яхт-клуб" договір про спільну діляьність, який передбачає занадто нерівномірний роподіл прибутків: 90% - комерційній установі, 10% - державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!