Українцям дозволили в'їжджати в Ізраїль без віз

Середа, 9 лютого 2011, 08:59

9 лютого набуває чинності угода між Україною та Ізраїлем про скасування віз для короткострокових поїздок громадян.

Нагадаємо, вона була підписана міністрами закордонних справ України та Ізраїлю Костянтином Грищенко та Авігдором Ліберманом 21 липня 2010 року.

Глава прес-служби МЗС Олександр Дікусаров пояснив, що з 9 лютого громадяни України і Ізраїлю можуть без віз здійснювати поїздки і перебувати на території обох держав протягом 90 днів, пише видання "Комерсант-Україна".

"Крім власників дипломатичних і службових паспортів, поїздки без віз зможуть здійснювати всі інші категорії громадян. Таким чином, будуть скасовані існуючі візові бар'єри для пересування громадян обох країн", - уточнив пан Дікусаров.

Реклама:

На думку прес-секретаря Асоціації лідерів турбізнесу України Юлії Олійник, введення безвізового режиму дозволить збільшити приплив українських туристів до Ізраїлю в 2011 році на 25-30%.

Кількість бажаючих відвідати цю країну в 2011 році може зрости і внаслідок заворушень у Єгипті, через які українські туроператори, найімовірніше, переорієнтуються на інші напрямки, вважає Олійник.

За її словами, скасування віз ще не означає, що для відвідування Ізраїлю достатньо придбати авіаквитки.

"Для в'їзду в країну потрібні й інші документи. У першу чергу - медична страховка, зворотній квиток, а також ваучер у готель у випадку, якщо мета поїздки - туризм", - підкреслила Олійник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: