"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд 9 лютого хоче затвердити примирення з Vanco

Вівторок, 8 лютого 2011, 17:18

Кабінет міністрів на засіданні 9 лютого має намір затвердити проект мирової угоди з Vanco Prykerchenska Ltd.

Відповідне питання внесене до порядку денного засідання уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Vanco International, 100%-ва дочірня компанія Vanco Energy Company, у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Реклама:

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Пізніше Мінприроди виявило ряд порушень законодавства, допущених у ході конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшов з УРП.

Vanсo звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи робити уряду України пропозиції про відновлення співпраці в рамках УРП.

У липні 2010 року Vanco повідомила про початок переговорного процесу з метою підписання мирової угоди і припинення на арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді.

На початку лютого 2011 року перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв повідомив про готовність уряду підписати мирову угоду з Vanco Prykerchenska в лютому.

За його словами, мирова угода не передбачає застосування штрафних санкцій до держави за її вихід з УРП з Vanco щодо розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки шельфу Чорного моря.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівним пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського бізнесмена Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: