"Набукко" хоче наповнити трубу до кінця березня

Вівторок, 8 лютого 2011, 11:59

Консорціум із шести країни, який планує побудувати газопровід "Набукко" для постачання газу з Каспійського регіону до Центральної Європи, закликав своїх потенційних постачальників взяти "конкретні зобов'язання" до кінця березня.

Консорціум Німеччини, Австрії, Угорщини, Румунії, Болгарії та Туреччини сподівається запустити проект на 7,9 млрд. євро (10,7млрд. доларів), почавши з отримання права шляху для 3300-кілометрової труби у другій половині 2011 року, повідомляє UA-Energy.org.

Деякі аналітики критикують здатність "Набукко" забезпечити достатні обсяги газу, щоб наповнити трубу.

Досі найбільш ймовірним джерелом було 16 млрд. кубометрів із азербайджанського родовища Шах Деніз.

Реклама:

Однак сьогодні консорціум шукає можливість підписати угоди з Азербайджаном, Туркменістаном та Курдським регіоном на півночі Іраку, щоб забезпечити щорічний 31 млрд. кубометрів газу до старту проекту в 2017 році.

"Ми ведемо інтенсивні переговори з усіма потенційними постачальниками. Вони повинні сказати нам, скільки газу є доступно і коли", - заявив виконавчий директор RWE Supply and Trading Стефан Джудіш.

В інтерв'ю Financial Times Джудіш також заявив, що консорціум хоче досягти домовленостей із трьома країнами-постачальниками, щоб забезпечити максимальну безпеку постачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: