Владі важливіше Євро-2012, ніж здоров’я українців?

Вівторок, 8 лютого 2011, 10:50
Дортмундський міжнародний освітній центр звернувся до німецького уряду з ініціативою фінансово підтримати проекти недержавних організацій в Україні, спрямованих на подолання наслідків аварії на ЧАЕС.

З подібним запитом до влади ФРН ще 2007 року зверталися українські недержавні організації, і німецький уряд підтримав ініціативу громадських активістів, повідомляє Deutsche Welle.

Однак тоді українська влада відмовилася зі свого боку підтримувати цей процес, розповіла київський представник Дортмундського міжнародного освітнього центру Любов Негатіна.

"Федеральний уряд Німеччини тоді погодився на цю підтримку, але також це мали схвалити чиновники вищого рівня від української сторони. На це вони відповіли, що підтримка громадянського суспільства Україну не цікавить. Мовляв, у них є "Євро-2012", і це для них більш пріоритетне", - зазначила Негатіна.

За її словами, нині Дортмундський освітній центр хоче поновити своє лоббі в уряді ФРН з надання підтримки чорнобильським проектам в Україні.

Реклама:

На разі центр шукає партнерську організацію в Україні для здійснення фінансування проектів та веде переговори з депутатами Верховної ради, аби заручитися їхньою підтримкою цієї співпраці.

Представниця Дортмундського освітнього центру додала, що Німеччина зацікавлена більше знати про досвід подолання техногенних катастроф, зокрема аварії на ЧАЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: