У Януковича взялися за розвиток регіонів

Понеділок, 7 лютого 2011, 20:19

В Україні планується створити нову держструктуру, яка займеться фінансовим забезпеченням регіонального розвитку - Державний фонд регіонального розвитку.

Створення такого фонду передбачено в рішенні Ради регіонів щодо реформи регіонального розвитку в 2011 році, текст якого оприлюднений на веб-сайті президента Віктора Януковича.

Згідно із повідомленням, глава держави підписав цей документ.

Зокрема, Рада регіонів рекомендувала Кабінету міністрів та іншим органам державного управління розробити План дій з реформування державного управління регіональним розвитком в Україні, в якому повинно бути передбачене створення Держфонду регіонального розвитку.

Реклама:

Згідно із документом, пріоритетом реформи регіонального розвитку в 2011 році буде удосконалення системи управління регіональним розвитком в Україні.

Кабміну в тримісячний термін рекомендовано підготувати Програму реформування системи державного управління регіональним розвитком в Україні.

Також рекомендовано розробити законопроект щодо державної регіональної політики, який би відповідав європейським стандартам, нормам і принципам, і подати його в першій половині 2011 року на затвердження Верховної ради.

Кабміну також рекомендовано провести консультації із представництвом ЄС в Україні та іншими профільними організаціями щодо надання з боку ЄС технічної допомоги у питаннях реформування системи державного управління регіональним розвитком.

Згідно з документом, облдержадміністрації повинні в тримісячний термін розробити і затвердити річні та середньострокові плани реалізації Стратегій регіонального розвитку.

Повинна бути також здійснена інвентаризація інвестиційних можливостей регіонів, а в тримісячний термін - визначений пооб'єктний перелік активів (земельних ділянок, нерухомості), необхідних для реалізації національних об'єктів.

Крім того, згідно з документом, будуть визначені пілотні області для відпрацювання моделей комплексного розвитку регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!