Менше чверті новозбудованих готелів можуть приймати гостей

Понеділок, 7 лютого 2011, 18:17

Близько 75% усіх готельних об'єктів - це незакінчені будівництва (з них більше половини очікують фінансування, інші - у процесі будівництва).

Такі дані наводять аналітики порталу domobaza.info.

За їх даними, лише 25% - це ті готелі, які були введені в експлуатацію за останні кілька років, і навіть з них 9% реконструюються.

За даними Держкомстату, з 2008 по 2009 рік кількість готелів в Україні збільшилася всього на 89 одиниць, а це дуже невисокий результат, зауважують аналітики.

Реклама:

Нині найбільш активно будівництво ведеться в Київській області, трохи менше - у Львівській області, третє місце в цьому рейтингу посідає Крим, і замикають четвірку лідерів відразу кілька областей: Луганська, Рівненська, Сумська, Херсонська та Хмельницька.

Велика кількість українських готелів зупиняються на етапі проектування через відсутність достатнього фінансування.

Незважаючи на цей невтішний факт, в Україні більш активно, ніж раніше, почали відкриватися готелі мережевих брендів. при цьому готелі відкриваються не тільки в столиці, але і в регіонах.

Ця тенденція, швидше за все, збережеться і в майбутньому, відзначають аналітики.

На початку весни 2011 року у Києві на бульварі Шевченка планується відкриття першого готелю Ibis, а всесвітньо відомий оператор Louvre Hotels & Golden Tulip планує побудувати під брендом Campanile шість готелів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!