ІСД і "Запоріжсталь" не підтверджують зміну акціонерів

Понеділок, 7 лютого 2011, 14:17

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" і запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" не підтверджують інформацію про зміну складу їхніх великих акціонерів в 2010 році.

Повідомляють в Антимонопольному комітеті, передає "Інтерфакс-Україна".

"У АМКУ немає офіційної інформації про зміну власників ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь". За даними "Запоріжсталі", які комітет отримав на запит у ході проведення відповідної перевірки, такої зміни не було", - йдеться в повідомленні.

В антимонопольному відомстві також повідомили, що протягом 2010 року ніхто не звертався до АМКУ з заявою про придбання акцій "Запоріжсталі".

Реклама:

"Будь-яких рішень з цього приводу Антимонопольний комітет не приймав", - підкреслили у відомстві.

"Аналогічні перевірку АМКУ здійснив щодо інформації про зміну власників корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

АМКУ одержав відповідь від безпосередніх її власників, у якому не підтвердилася інформація, опублікована в ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ підкреслили, що якщо "Запоріжсталь" і ІСД надали комітету недостовірну інформацію, до них будуть застосовані санкції відповідно до чинного законодавства.

В січні 2010 року було оголошено про купівлю 50% +2 акцій ІСД консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним за фінансової підтримки російського ВЭБа.

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

На початку літа 2010 року також стало відомо, що група російських інвесторів, інтереси якої представляли ВЭБ і ІК "Тройка Диалог", стала власником контрольного або близького до нього пакету акцій меткомбінату "Запоріжсталь".

Пізніше, в кінці 2010 року, в ЗМІ з посиланням на суд Лондона пройшло повідомлення, що акції "Запоріжсталі" придбали компанії Atinia Ventures, Parborio Holdings, Belego Holdings, Sileni Trading і Equalchance Processing.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!