"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд не вводитиме квоти, якщо виробники олії знизять ціни

Понеділок, 7 лютого 2011, 13:54

Підписано меморандум між Міністерством аграрної політики і продовольства та виробниками соняшникової олії.

В рамках меморандуму виробники зобов'язалися стабільно забезпечувати внутрішній ринок якісною олією, а також розробити план заходів щодо стабілізації рівня цін на бутильовану соняшникову олію на внутрішньому ринку.

У свою чергу Кабмін обіцяє виробникам сприяти забезпеченню стабільної ситуації на ринку масложирової продукції і не вводити квотування експорту соняшникової олії.

З боку уряду документ підписав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, з боку виробників - Степан Капшук - "Укроліяпром", Костянтин Литвинський - "Кернелл", Олег Самусь - "Бунге" та керівники інших провідних операторів масложирового ринку .

Реклама:

У продовження взятих на себе зобов'язань виробники соняшникової олії зробили пропозицію АМКУ, яка здатна, на їхню думку, врегулювати ситуацію і стримати зростання цін на продукт, який входить в основний раціон українських споживачів.

Детальний механізм, що дозволяє стримати ціну на 1 літр бутильованої соняшникової олії на рівні 12,95 гривень поданий основними учасниками ринку в АМК для затвердження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!