Скандальне будівництво над метро "Театральна" зупинять через 2 дні

Понеділок, 7 лютого 2011, 12:29

Голова КМДА Олександр Попов вважає за необхідне зупинити будівництво на перетині вулиць Пушкінської й Хмельницького над вестибюлем станції метро "Театральна" до 9 лютого.

Про це він повідомив журналістам, інформують "Українські новини".

"Що стосується вулиці Хмельницького - його має бути зупинено або сьогодні, або завтра", - зазначив Попов.

При цьому він додав, що власники об'єкта будівництва наполягають на його консервації, тому що проста зупинка будівництва може викликати затоплення метро.

Реклама:

Попов доручив головному архітектору Києва Сергію Целовальнику перевірити вірогідність цієї інформації.

В 2008 році Прокуратура Києва доручила Державній архітектурно-будівельній інспекції Міністерства регіонального розвитку й будівництва й Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві заборонити будівництво торгово-офісного центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7 над станцією метро "Театральна".

Прокуратура зазначала, що земділянка під будівництвом розташована в охоронній зоні пам'ятника історії національного значення - Академічного театру російської драми імені Лесі Українки, тому на цій території заборонено будь-які будівельні роботи без дозволу відповідного органу з охорони культурної спадщини.

Незважаючи на це, компанія-забудовник "Альянс-Центр" почала будівельні роботи на ділянці без дозволу, що стало основою для внесення прокуратурою приписів про зупинку будівельних робіт.

У липні 2006 року Київрада скасувала своє рішення про виділення компанії "Альянс-Центр" земельної ділянки 0,08 га на вулиці Богдана Хмельницького, 7 над станцією метро "Театральна", будівництво торгово-офісного центру на якій викликало конфлікти між забудовниками й жителями міста.

У рішенні було сказано, що ділянка розташована безпосередньо над вестибюлем станції "Театральна", тому будівельні роботи на ній можуть пошкодити купол станції.

Київрада виділила цю ділянку "Альянс-Центр" в 2003 році в оренду на 25 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!