Екс-глава Держкомрезерву зізнався, що він в Австрії

Понеділок, 7 лютого 2011, 10:55

Екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов знаходиться в Австрії.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

За словами Поживанова, він "опинився в Австрії влітку 2010 року - лікувався в тій же клініці "Рудольфінерхауз", що і Ющенко у 2004 році", пише видання.

"У Відні познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії. Він мені запропонував роботу. Я зібрав в Україні всі документи - копії дипломів, довідки з Мін'юсту і МВС, і 6 вересня мені дали дозвіл на проживання та роботу в Австрії", - зазначив екс-чиновник.

Реклама:

"Я дивився на сайті Інтерполу, поки що інформації про мене там немає. Консультувався з юристами, і мені сказали - щоб відбулася екстрадиція, наші "органи" повинні подати всі матеріали справи. І якщо там будуть тільки голослівні звинувачення, то це австрійці не сприймуть", - заявив Поживанов.

Як відомо, раніше СБУ в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 мільярдів гривень, порушило кримінальну справу щодо Поживанова і він був оголошений у розшук.

Після цього Поживанов заявив, що звернеться за політичним притулком на Заході, якщо він буде оголошений в розшук по лінії Інтерполу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!