"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС хоче посилити безпеку поставок енергоресурсів

Субота, 5 лютого 2011, 11:38

Лідери Європейського Союзу вважають за необхідне посилити безпеку поставок енергетичних ресурсів.

Про це йдеться у висновках, прийнятих на засіданні Європейської Ради в Брюсселі, інформує УНІАН.

"Надійні, гарантовані, стабільні та доступні енергетичні ресурси, що сприяють європейській конкурентоспроможності, залишаються пріоритетом для Європи", - наголошується в документі.

Згідно з прийнятими висновками, до 2014 року планується завершити створення повністю інтегрованого внутрішнього ринку, що має дозволити вільне переміщення газу і електроенергії у всіх країнах - членах ЄС.

Реклама:

"Жодна країна-член не повинна залишатися ізольованою від Європейських мереж газо- і електропостачання після 2015 року, або відчувати загрозу своїй енергетичній безпеці через нестачу відповідних з`єднань", - наголосили лідери ЄС.

Лідери ЄС також запропонували Єврокомісії до червня цього року підготувати оцінку рівня бюджетних вкладень, необхідних для розвитку інфраструктурних проектів.

У цілому, згідно зі здійсненою Єврокомісією оцінкою в 2010 році, загальна вартість інвестицій - бюджетних і приватних - в інфраструктуру до 2020 року має становити близько 1 трлн. євро.

У документі також наголошується на необхідності продовження роботи над посиленням енергоефективності та розвитком енергетики з відновлюваних ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!