У фірмі, де працював Корнійчук, влаштували обшук

П'ятниця, 4 лютого 2011, 16:29

Представники Генпрокуратури обшукали київський офіс юридичної фірми Magisters.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби фірми.

Як повідомляється, правоохоронці провели 14 годинний обшук і вилучили документи, пов'язані з розслідуванням у справі щодо діяльності компанії "Нафтогаз".

У компанії заявили, що "у четвер, 3 лютого о 13:30 годині близько 30 представників Генпрокуратури разом з озброєними бійцями увійшли до головного офісу юридичної фірми".

Реклама:

"Протягом 6 годин правоохоронці утримували 50 юристів та працівників фірми в приміщенні офісу. Під час обшуку вагітну співробітницю фірми було госпіталізовано. Американського журналіста Kyiv Post, який став свідком проведення обшуку, озброєні міліціонери змусили залишити приміщення", - йдеться у повідомленні.

Керуючий партнер київського офісу Magisters Ендрю Мак заявив: "Ми надзвичайно занепокоєні фактом проведення 3 лютого Генеральною прокуратурою обшуку у нашому офісі".

"З точки зору законодавчих, демократичних та европейських принципів незалежного правосуддя та адвокатської діяльності, є неприпустимим і обурливим факт здійснення державними органами тиску на юристів", - сказав він.

"Зокрема, перешкоджання роботі однієї з найбільших юридичних фірм в Україні, включаючи порушення роботи серверного обладнання та комп'ютерів персоналу, а також утримування близько 50 юристів та працівників фірми в офісі протягом такого тривалого часу", - зазначив Мак.

"Незважаючи на ці події юридична фірма Magisters вжила усіх заходів та застережень, щоб продовжити працювати в звичайному режимі і, більше того, забезпечила захист даних наших клієнтів, які не мають стосунку до даної справи", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, старшим партнером фірми "Магістр & Партнери" був екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, який наразі арештований і перебуває у Лук'янівському СІЗО. Генпрокуратура розслідує кримінальну справу щодо нього.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!