Азаров не виключає перегляд умов співпраці з МВФ

П'ятниця, 4 лютого 2011, 13:43

Прем'єр-міністр Микола Азаров припускає перегляд умов, на яких Міжнародний валютний фонд надає країні кредитування, якщо український ринок не буде розвиватися настільки динамічно, як планувалося.

Про це він заявив на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з тим, що світові ринки перебувають у стані невизначеності, ми відчуваємо серйозні труднощі. Плани, які ми будували разом з місією МВФ, пов'язані, перш за все, з економічним розвитком, можуть бути переглянуті, якщо наш внутрішній ринок не буде розвиватися настільки динамічно, як ми розраховували", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що уряд України вважає недоцільним значне підвищення у квітні-травні 2011 року ціни газу для споживачів і доводить це МВФ.

Реклама:

Згідно з Меморандумом про співпрацю із МФВ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету.

З 1 серпня 2010 року на 50% збільшені відпускні ціни на природний газ для населення і ціна газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних послуг передбачається у квітні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!