"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз планує виділити трильйон на енергетику

П'ятниця, 4 лютого 2011, 13:03

Лідери Європейського Союзу проводять одноденний саміт у Брюсселі, на якому обговорюють енергетичну безпеку, нові технології, а також кризу з боргами в єврозоні та протести в Єгипті.

Переговори проводяться в рамках планів пришвидшити розвиток економіки в регіоні та зменшити викиди парникових газів, передає ВВС.

За оцінками Європейської комісії, країни ЄС повинні витратити 1 трлн. євро упродовж наступних 10 років на енергетичну інфраструктуру.

ЄС намагається об'єднати розрізнену енергетичну політику 27 країн і виробити спільну стратегію.

Реклама:

Головна мета - зменшити загрозу браку енергії, розширити конкуренцію на енергетичному ринку та зменшити викиди парникових газів.

Також очікується, що лідери ЄС засудять насильство в Єгипті.

Агентство Франс Прес, посилаючись на проект документу, який мають підписати в Брюсселі, твердить, що ЄС закличе до передачі влади в Єгипті.

Головною темою саміту має стати енергетика та інновації, що є важливими питаннями для ЄС.

Більші країни хочуть, щоб гроші на енергетичну інфраструктуру надали приватні компанії, інші твердять, що ЄС також має надати кошти.

Німеччина й Франція, як очікується, подадуть спільну пропозицію про покращення економічної конкуренції та зміцнення фонду захисту євро.

План передбачає обмеження підвищення зарплатні, вирівнювання пенсійного віку відповідно до тривалості життя та обмеження дефіциту бюджету, який можуть мати країни-члени.

За даними агентства, на саміті ці питання вирішені не будуть, і лідери сподіваються на угоду у березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!