"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати пропонують відхилити пенсійний проект Тігіпка

П'ятниця, 4 лютого 2011, 12:36

Комітет Верховної ради з питань соціальної політики та праці пропонує парламенту відхилити проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", поданий Кабінетом міністрів.

Відповідне рішення комітет прийняв на своєму засіданні 2 лютого, повідомляє агентство "УНІАН".

Депутати - члени комітету на своєму засіданні прийняли рішення звернутися до Верховної ради із пропозицією відхилити проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", а також до президента Віктора Януковича із проханням взяти під особистий контроль виконання плану дій уряду із впровадження економічних реформ на 2010-2014 роки "Благополучне суспільство, конкурентоздатна економіка, ефективна держава" в частині впровадження заходів, пов'язаних із пенсійною реформою.

Також пропонується внести пропозиції щодо кадрових змін у Міністерстві соціальної політики, зокрема, порушити питання щодо відповідності займаній посаді першого заступника міністра соціальної політики Василя Надраги.

Реклама:

Члени комітету мотивували своє рішення тим, що уряд не врахував спільних напрацювань трьох сторін соціального діалогу та наукових установ.

У комітеті констатують, що комплекс запропонованих у законопроекті заходів не вирішує проблеми фінансової стабілізації солідарної системи пенсійного страхування.

Депутати - члени комітету наполягають, що пенсійна реформа повинна здійснюватися на системних засадах, перевірених досвідом інших країн та адаптованих до українських умов, а саме: соціальної справедливості, прийнятності, розуміння та підтримки реформи широкими верствами населення; свободи вибору, підвищення зацікавленості і відповідальності громадян за свій добробут у старості; сприяння зростанню національних заощаджень та економічному розвитку країни; захищеності від політичних ризиків.

Як повідомлялося, у грудні 2010 року Кабінет міністрів подав на розгляд Верховної ради проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Віце-прем`єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко висловив сподівання, що Верховна рада прийме закон про пенсійну реформу в березні 2011 року.

Разом з тим, він не виключив, що до цього терміну проект закону може бути відкликаний з парламенту для внесення змін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!