Бойко хоче жорстко карати комунальників за газові борги

П'ятниця, 4 лютого 2011, 10:51

Міністерство енергетики та вугільної промисловості має намір ініціювати на черговому засіданні Кабінету міністрів застосування до найбільш злісних газових боржників - підприємств ТКЕ заходів адміністративного характеру.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

"На сьогодні склалася безпрецедентна ситуація із розрахунками за газ підприємств теплокомуненерго з НАК "Нафтогаз України". Підприємства заборгували ДК "Газ України" за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону в період 2010-2011 років (з 01.10.2010 р.), понад 5 млрд. гривень", - наголошується у заяві мністерства.

За даними оперативного моніторингу, понад 1 тис. підприємств ТКЕ, які споживають природний газ для виробництва теплової енергії, заборгували понад 4 млрд. гривень при рівні оплати - 43%.

Реклама:

Найбільшим боржником серед підприємств, які забезпечують теплом жителів міст-мільйонників, - АЕК "Київенерго".

Протягом опалювального періоду 2010-2011 років столична теплоенергетика заборгувала за природний газ понад 1 млрд. гривень. Рівень оплати склав 41%.

У Міненерговугілля підкреслюють, що НАК "Нафтогаз України" імпортує газ, який реалізує підприємствам ТКЕ і зобов'язаний щомісячно сплачувати його в повному обсязі ВАТ "Газпром".

Відсутність розрахунків з боку підприємств ТКЕ ставить під загрозу щомісячні розрахунки з РФ.

"Міністерство енергетики та вугільної промисловості докладає усіх зусиль для успішного проходження опалювального сезону. Для цього міністерство має намір ініціювати на черговому засіданні Кабінету міністрів застосування до найбільш злісних боржників заходів адміністративного характеру аж до притягнення винуватців до суворої відповідальності згідно з нормами закону", - сказано у повідомленні міністерства.

Як повідомлялося, на засіданні уряду у середу прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що на наступне засідання Кабміну будуть запрошені керівники регіонів, які не платять за спожитий газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!