Держрезерв планує в 2011 році закупити гречку

П'ятниця, 4 лютого 2011, 10:38

Державний комітет із матеріального державного резерву планує в 2011 році закупити в державний резерв гречану крупу.

Про це заявив директор департаменту Держрезерву Тимур Свиридовський, повідомляє агентство "УНІАН".

"Запаси гречаної крупи в держрезерві планується створити в поточному році. Кількість крупи, яка буде закуплена, визначиться після остаточного вирішення питання фінансування закупівлі матеріальних цінностей до державного резерву в 2011 році", - повідомив він.

Свиридовський зазначив, що протягом останніх років цінова ситуація на ринку зерна гречки була стабільною, бо в Держматрезерв гречка та гречана крупа не закуповувалася.

Реклама:

Але з огляду на ажіотажного попиту населення на гречану крупу в II півріччі 2010 року, відповідно до доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова, Держкомрезерву (попереднику Агентства з державного резерву) необхідно було забезпечити створення запасу круп, в тому числі, крупи гречаної, у державному матеріальний резерв.

Він пояснив, що державне агентство резерву здійснює накопичення, зберігання і відпуск виключно тих матеріальних цінностей, які включені в номенклатуру товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ) держрезерву, який затверджується урядом.

Для забезпечення виконання цього доручення, була підготовлена нова номенклатура матеріальних цінностей державного резерву, яка затверджена постановою Кабінету міністрів від 27 жовтня 2010 року, і до якої включені крупи.

"У зв'язку з тривалістю процедури закупівлі матеріальних цінностей за державні кошти (відповідно до вимог закону "Про здійснення закупівель") і закінченням бюджетного року, в 2010 році фактичні запису крупи гречаної в державному резерві створені не були", - зазначив Свиридовський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: